2/05/2014

Keptas marinuotas viščiukas

Jau kartotas ne vieną kartą ir dar būtinai bus kartojamas ateityje.

Marinatas:
¼ st. 5% stiprumo obuolių acto
⅓ st. rudojo cukraus
3 š. garstyčių
3 didelės skiltelės česnako (išspaustos)
2 š. citrinos sulčių
2 a. š.druskos
½ a. š. juodųjų pipirų
2 š. alyvuogių aliejaus

džiovintos slyvos
nedidelis viščiukas (apie 1-1,5 kg)

Dideliame dubenyje be aliuminio sumaišyti visus marinato ingridientus. Gauta mase ištrinti viščiuką ir palikti šaltai 2-12 val marinuotis. Į išsimarinavusios vištos vidų prikimšti džiovintų slyvų ir kepti 200ºC orkaitėje apie 30-40 minučių ir palikti išjungtoje, bet neatidarytoje orkaitėje dar 20 minučių. Skanaus!

P. S. Labai skanu su šiomis bulvėmis, o ir kepti galima vienu kartu.


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal segebute.blogspot.ch

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą