10/31/2013

Naminis hoisin padažas iš slyvų

Nerealus atradimas, nerealus padažas!

6 vidutinės mėlynosios slyvos, supjaustytos ketvirčiais
1 didelė česnako skiltelė, smulkiai supjaustyta
2 š. cukraus
2 š. balzamiko acto
½ a. š. druskos
½ a. š sezamo sėklų (visai pamiršau jų įdėti)

Puode sumaišyti smulkintus česnakus, cukrų, balzamiko actą, druską ir pjaustytas slyvas. Ant stiprios ugnies virti apie 3 minutes. Sumažinti ugnį iki vidutinės ir uždengus, retkarčiais pamaišant, virti apie 15 minučių - kol slyvos suminkštės, o skystis sutirštės. Padažą patiekiant apibarstyti sezamo sėklomis. Skanaus!

P. S. Mes šį padažą valgėm su orkaitėje kepta kalakutienos filė, buvo labai skanu.


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.marthastewart.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą